22 листопада 2019 року,  педагоги та студенти Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ  взяли участь у  молодіжному форумі  «Живи та працюй в Україні» організованого Івано-Франківським обласним центром зайнятості спільно з Департаментом освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА, Університетом Короля Данила для учнівської та студентської молоді на базі Університету Короля Данила за адресою: вул. Є.Коновальця,  35,  м.Івано-Франківськ.

Учасниками першого дня форуму стали понад двісті студентів десяти навчальних закладів міста Івано-Франківська, а також роботодавці, які представили для них більше 60 вакансій.

Наступного дня учні 9-11 класів 45 шкіл області, в т.ч. 17 закладів загальної середньої освіти об’єднаних територіальних громад Прикарпаття, 28 закладів загальної середньої освіти обласного центру, відвідали локації 23 навчальних закладів. Близько 900 школярів брали участь у різноманітних майстер-класах, вікторинах за більше як п’ятдесятьма професіями.

На стендах для школярів представлено локації навчальних закладів та роботодавців, які супроводжуватимуться проведенням майстер-класів, майданчики вільної дискусії, проходження профдіагностичного тестування, участь у фотоконкурсі, квест-грі «Країною професій», онлайн опитуванні на найкращу локацію.

Студенти нашого коледжу провели чудовий майстер – клас «Карвінг», де  були продемонстровані різні види технік, інвентар для роботи та різноманітні композиції з овочів та фруктів.  Учні шкіл мали нагоду не тільки спостерігати за процесом, а й могли самостійно спробувати свої сили в ролі карвінгіста.