В  бібліотеці-філії №4 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради для студентів Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулась літературно – музична година «Рідна мова – серця подих». З цікавою доповіддю виступила бібліотекар, яка надала коротеньку історичну довідку про встановлення Дня писемності та мови. Вона наголосила, що світ віддає шану великим володарям українського слова — Т. Шевченкові та Франкові, Ле­сі Українці та Коцюбинському, Нечуєві-Левицькому та Сковороді, Котляревському та багатьом іншим майстрам слова. Вони довели милозвучність та багат­ство мови, щоб передати прийдешнім поколінням цей дорогоцінний скарб, гідну покоління спад­щину, котру треба примножувати та оберігати.

Завідувачка бібліотеки зачитала вірш ” Самотній сад», а також гумореску П. Глазового «Кухлик». Студентка коледжу Гуменяк Маряна  прочитала вірш «Мова рідна – річ корисна».

Весела атмосфера та позитивний настрій студентів були під час відгадування мовних загадок та ребусів, який провела бібліотекар коледжу Перепічка У.З.  Цікаве доповнення українських прислів’їв та приказок допомогло збагатити мовну культуру студентів. На завершення, кожен учасник  зустрічі, висловив власні думки щодо розвитку української мови, її вдосконалення.

Куратор групи КОБ – 21 Намурована М. В. наголосила про те , що обов’язок кожного – любити, берегти, захищати і підтримувати українську мову, бо в ній наша сила, бо в ній – наша особлива, не схожа ні на кого іншого вічна українська сутність.