З 28 жовтня по 01 листопада 2019 року  шість педагогів Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ відповідно до запрошення громадської організації «Освітньої спілки Тельтов AVT» (Професійний освітній центр) взяли участь у Міжнародній Конференції вчителів в м. Тельтов (Німеччина).

В рамках конференції були розглянуті такі питання:

  • актуальний стан розвитку дуальної освіти в Німеччині та її можливе запровадження в Україні;
  • порівняння навчальних планів і системи навчання;
  • відвідування занять професійної школи готельно-ресторанного господарства;
  • обговорення можливої майбутньої співпраці в галузі професійної освіти.

Вивчивши досвід підготовки фахівців в Німеччині, який побудований за дуальною формою навчання, де графік освітнього процесу розподіляється за тижнями теоретичного та практичного навчання, наші педагоги дійшли висновку, що ця форма організації освітнього процесу є найбільш ефективною для підготовки фахівців  а також у нашому коледжі. Студенти не тільки навчаються в закладі освіти, але й в умовах реального виробництва. Крім того, випускники, які навчалися  за цією формою, отримують практично гарантоване місце роботи.

Навчання у колежі за дуальною формою сприятиме підвищенню якості підготовки студентів, формуванню й розвитку в них загальних та професійних компетентностей, що, у свою чергу, сприяє підвищенню ефективності подальшої фахової діяльності, адаптації випускників на ринку праці.

Також делегації була надана можливість відвідати нову базу практики наших студентів в Lübbenau, німецьку «Венецію» – місто,  яке приймає близько 1 млн. туристів щороку.

Крім того, викладачі відвідали базу практичної підготовки – Kongresshotel Potsdam AM TEMPLINER SEE ****, де мали можливість побачити роботу студентів в реальних виробничих умовах на робочих місцях (на рецепції готелю, в ресторані, на кухні). Елементи дуальної системи освіти за німецькою технологією наші педагоги впроваджуватимуть у навчально-виховний процес.