Щороку наша країна відзначає день народження одного з батьків української нації, українського поета і письменника, класика української літератури, мислителя, художника, національного Героя й одного з головних символів України – Тараса Григоровича Шевченка. Студенти нашого коледжу також не залишилися осторонь і довели, що Великий Кобзар живе досі у своїх творах та їхніх серцях. З метою виховання почуття патріотизму, національної самосвідомості, духовної єдності поколінь, шани до творчості Великого Кобзаря у закладі було проведено цікавий захід –  вистава «Кохані жінки Тараса Шевченка»підготовлені художнім керівником Галиною САЛАБАЙ зі студентами коледжу. Історія зберегла імена коханих поета та художника Тараса Шевченка. Однак, не завжди і далеко не всі жінки залишали слід в його поезії. Проте, не можна сказати що вони не залишили свій слід в творчості Тараса, як і у його житті.

Поета не стало. Згасла свічка його життя. Але залишилось слово, яке не має обмежень у просторі, бо воно злітає все вище і вище, до вершин духу генія, де немає розбитих мрій, надій, розчарувань.

Доля геніїв жорстока. Та навіки залишився з нами той,»хто зробив своє велике діло, хто не зазнав щастя живим і кого ждало інше щастя вже по смерті, тяжко зароблене щастя, безсмертна слава во віки і віки…»

Він продовжив свій родовід не в прямих нащадках – а в Слові, увічнив себе як єство всього народу, як долю і характер України. Тож хай назавжди у ваших серцях горить іскорка любові до поезії, яку засвітив Великий Кобзар.