Викладачі та студенти спеціальності «Харчові технології»  провели майстер-клас з карвінгу. Мистецтво художнього вирізання з овочів і різних фруктів зародилося в азіатських країнах багато століть тому.

На майстер – класі були продемонстровані різні види технік, інвентар для роботи та різноманітні композиції з овочів та фруктів.  Студенти мали нагоду не тільки спостерігати за процесом, а й могли самостійно спробувати свої сили в ролі карвінгіста.

Поради початківцям

Тим, кому хочеться зайнятися карвінгом для себе, забезпечуючи красиву і оригінальну подачу страв на свята або сімейні вечері, можна дати кілька важливих рекомендацій.

  • Овочі краще всього використовувати сезонні. Вони більш щільні і соковиті. Фарби їх яскравішим і більш насиченим, ніж у тих, що довго зберігалися.
  • Для роботи підійдуть абсолютно будь-які овочі, які можна вживати у свіжому вигляді – помідори і огірки, морква і буряк, солодкий перець різних кольорів і форми, редиска, корінь петрушки і селери. Додатково до овочів можна використовувати фрукти і ягоди.
  • Якщо ви створюєте проста прикраса столу, яке не буде вживатися в їжу, то підключіть картоплю і гарбуз, баклажани.
  • Щоб картопля і баклажани не потемніли, зрізи потрібно протерти соком лимона.
  • Для осінніх поробок з овочів бажано брати щільні овочі, без м’якої серцевини. Помідори вибирають з найменшою кількістю насіння.