2 квітня 2021 року у ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» відбулася зустріч щодо продовження  німецько-української співпраці

Попри економічні негаразди, саме у Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму, для української молоді відкриваються великі можливості для успішної самореалізації.

Допомогти студентам стати фахівцями, затребуваними на високооплачуваному європейському ринку праці, є стратегічною метою адміністрації коледжу.

Потужним кроком у цьому напрямку співпраця між  навчальним закладом та Німецькою Спілкою Фахівців Готельно-Ресторанної Галузі, яка триває вже більше трьох років. Також метою участі в проекті для коледжу є вивчення методики організації дуальної освіти, стажування в готельно-ресторанних комплексах Німеччини «Титанік», «Естрель», «Конгресготель», отримання передового європейського досвіду, навчання випускників коледжу за дуальною формою.

Під час сьогоднішньої зустрічі обговорили плани та перспективи продовження дуальної системи освіти для підготовки фахівців готельно-ресторанного напряму, питання організації професійної освіти у Німеччині: чому підприємства ФРН зацікавлені у підготовці фахівців за  даною системою освіти та які переваги отримує від цього підприємство і учень.

«Міжнародна співпраця, вивчення та впровадження  європейського досвіду підготовки фахівців – одна із ефективних форм інноваційної діяльності в навчальному процесі, шлях до освітньої євроінтеграції навчального закладу», – вважає директор коледжу Віра Кузнецова.

Міжнародна співпраця продовжується…