Вибір спеціальності мені вдався нелегко, адже шкільних знань було замало, щоб зрозуміти  чим займаються фахівці того чи іншого напряму, оцінити свій потенціал та перспективи стосовно майбутнього працевлаштування.

 

Та коли на Дні відкритих дверей коледжу теперішня викладачка маркетингу О.І. Храбатин  сказала, що маркетинг – це своєрідна розвідка фірми і там потрібні найбільш  підготовлені, вибрав маркетинг.  Три роки  навчання були насичені пізнанням нового, цікавого.

 

Сьогодні я розумію, що маркетинг є перспективним напрямом діяльності і має різні сегменти: хтось займається продажем і вивченням продукції, хтось брендингом і веб-дизайном, хтось рекламою, хтось дослідженнями і прогнозуванням, хтось консалтингом.

Тепер  я свідомий того, що маркетолог, подібно до розвідника, має  бути  і хорошим психологом, і аналітиком, творчо  вирішувати будь-які  завдання, володіти інструментами новітнього digital маркетингу тощо.

Ствердитися  у своїй перспективі мені допомогла і науково-дослідницька робота.  Нещодавно я  взяв участь у II-й Всеукраїнській Інтернет-конференції «Ефективність діяльності сучасного підприємства», що проводилася Національним університетом харчових технологій,  в структуру якого входить наш коледж.   Дослідження на тему «Соціальне підприємництво як перспективний інструмент вирішення проблем сучасного суспільства»  стало для мене ефективною самоперевіркою набутих знань з фахових та суспільних дисциплін, підсилило прагнення до саморозвитку.

За  методичними настановами наукового керівника  В.С.Карача  я досліджував  досвід провідних країн світу та розгортання соціального підприємництва в Україні, зокрема, на прикладі ресторану «Urban Space 100» – першого в Україні громадського ресторану. Тези нашої статті увійшли  до Збірника  матеріалів конференції.

Маркетолог сьогодні  потрібен в багатьох сферах: виробництві, комерції, сфері послуг тощо. Своє  ж майбутнє я  бачу  як  маркетолог в  ресторанному чи готельно-туристичному бізнесі.  І радий, що три роки тому, вибираючи фах, не помилився…

     

 Антоній Петрук, студент групи М-3спеціальності «Маркетинг»