02 грудня 2019 року, в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ, в рамках проведення методичної декади маркетингу та туризму, відбулася студентська конференція на тему «Бізнес-ідеї сучасного покоління».

 

Організували та провели конференцію викладач Олександра Храбатин та директор навчально-тренувальної фірми «Смерічка» Марина Малініна залучивши до заходу  студентів ресторанного, туристичного та комерційного напряму.

 

Загалом було представлено 8 бізнес-ідей, які в основному були спрямовані на те, що цікавить молодь – відпочинок, розваги, при цьому наголос було зроблено на інтелектуальному розвиткові та укріпленні відносин з близькими людьми.

 

Найкращими проектами було визнано:

  1. Гастрокультура Івано-Франківська – організація пересувної торгівлі стравами в хлібі студента  групи РО-6 Клюфінського  Адріана.
  2. Літнє кемпінгове містечко на Вовчинецьких горах  студентів групи АТ-21.
  3. ПП «Фортіс-Серво» – послуги, що включають надання дискового простору, підключення до мережі та інших ресурсів для розміщення фізичної інформації на сервері студентів групи М-3.

Також цікавими були бізнес-ідеї студентів групи маркетологів:

  • Тзов « Аладдін» – новий бренд електроніки (інноваційні девайси)
  • ТзоВ «Букет-Шарм» – букети виконані із солодощів, елітних сирів, якісних м’ясних виробів чи смаколиків.
  • ТзОВ «Лідер» – повний комплекс послуг з виконання робіт на промислових та логістичних об’єктах (лізинг і аутсорсинг персоналу).
  • Фотостудія «Чорно-біле» – послуги фото, відео зйомки, а також виготовлення альбомів ручної роботи.
  • ЖК «Сучасний проспект» – інноваційні технології будівництва та архітектури спрямовані на задоволення потреб споживачів.

Після обговорення бізнес-ідей студентам було запропоноване завдання обґрунтувати їх з фінансової точки зору для пошуку потенційних інвесторів. Під кожну реальну ідею будуть підготовлені бізнес-плани як інтелектуальні продукти студентів, які вони можуть використовувати у подальшій своїй діяльності.