Екскурсія є невід’ємною частиною навчального процесу, адже студенти мають можливість переконатися, наскільки важливі здобуті в коледжі знання та практичні навички для подальшої роботи в закладах ресторанного господарства.

Стає зрозумілим, які проблеми та виклики можуть постати перед тим, хто бажає започаткувати власну справу, відкривши ресторан, кав’ярню чи їдальню.
Урок-екскурсія в ресторані “Ресторація Мулярових” (Дім Мулярових) був проведений викладачами Наталією ФЕДУН і Михайлом РУДАКОМ для груп фахових молодших бакалаврів РО-10 та РО-11.
Метою екскурсії було вивчення принципів формування іміджу закладів ресторанного господарства, а також ознайомлення з меню та вимогами щодо володіння іноземною мовою.
Екскурсія збагачує студентів знаннями про матеріальне виробництво, людей праці, сучасні технології та техніку виробництва. 

Навчання у процесі екскурсії будується, в основному, на сприйнятті об’єктів, що спостерігаються; поясненні їх теоретичної та практичної значущості.

Велику роль тут відіграють конкретне й образне мислення, уява студентів. Під час екскурсії найбільш повно реалізуються дидактичні принципи єдності конкретного та абстрактного зв’язку теорії із практикою, навчання з життям, свідомості та активності.

Екскурсія має великі можливості для реалізації міжпредметних зв’язків (в даному випадку – Організація обслуговування в ресторанах, Іноземна мова, Основи підприємництва), що сприяє формуванню системних знань студентів, умінь і навичок їх розумової та практичної діяльності.

Екскурсію провела адміністратор ресторану.
Здобувачі освіти мали можливість
  • дізнатися історію самого закладу,
  • вивчити сегменти іміджу ресторації, іміджу персоналу
  • та усвідомити важливість знання іноземних мов.