Літературні читання до дня народження видатної поетеси сучасності Ліни Василівни Костенко підготували викладачі коледжу Зінаїда БОЛЮК та Василь КАРАЧ,

Ліна Костенко… – вона вся у своїх віршах: і громадський  діяч, і філософ, і просто сильна та красива жінка. Про що б вона не писала, її поезії зачаровують своєю неповторністю, глибиною, ліризмом, змушують замислитись, здавалося б, над простими речами.  «Мене не можуть люди не почути…» – слушно сказала поетеса. 

Директор коледжу Віра КУЗНЕЦОВА зазначила: «Ліна Костенко – перлина сучасної української літератури. Її твори не лише цікаві, а й глибоко актуальні. Кожний її вірш – це неповторне творіння, досконале поєднання «душі та розуму». Поетеса сама окреслила свій життєвий шлях:
Я вибрала долю собі сама.
І що зі мною не станеться –
У мене жодних претензій нема
До долі моєї обраниці.
Тож обравши собі Долю, рідною сестрою якої є Поезія, а матір’ю – Правда, Ліна Костенко дарує свої твори нам – своїм читачам…

Ліна Костенко – це «жива легенда», «непереборний дисидент», «еталон жіночої мужності», тому ми вважаємо, що повинні пишатися такими українцями та проводити подібні заходи в кожному куточку нашої країни!