«Ви подорожуєте світом, відвідуєте екзотичні країни. Ви у пошуку нового, цікавого. І це – прекрасно!
А чи знаєте ви свій край, рідну Україну, її історію й культуру, її дивовижні природні та рукотворні пам’ятки?
Відстань від Івано-Франківська – 25 км. Пів години дороги… і ви у Галичі – древньому серці Прикарпаття, колись столиці Галицького та Галицько-Волинського князівства. І ви це зробили!» – такими словами студентка групи ТО-9 спеціальності «Туризм» Любов Тинкалюк розпочала свою першу екскурсію.
Екскурсія ця особлива, навчальна, бо екскурсантами і водночас екскурсоводами почергово були самі студенти. В такій формі проходило практичне заняття з методики та техніки проведення історико-краєзнавчих екскурсій.
Екскурсійний маршрут охоплював найцікавіші об’єкти на Майдані Різдва у Галичі, Старостинський замок на Галич-горі, Галичину могилу, Княжу криницю, духовний центр та інші історичні пам’ятки Національного заповідника «Давній Галич» у Крилосі.
Заняття подарувало студентам естетичну насолоду, засвідчило їх бажання заглиблюватися у вивчення краю, стало ще одним кроком опанування обраного фаху. Звісно, вчитися ще треба і треба. Та найбільше тішить те, що навіть у час випробувань війною у молоді загострюється слух пізнання нашої історії та культури.