14 жовтня український народ святкує одразу 4 події: свято Покрови, день українського козацтва, день створення УПА та День захисника України. На відзначення всіх цих дат 19 жовтня 2022 року працівники бібліотеки-філії № 4 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради спільно з працівниками ВСП «Івано – Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ» провели патріотичну сагу «Нескорена духом, вшанована часом – УПА».
На зображенні може бути: 11 людей, люди стоять та у приміщенні
Учасниками заходу були студенти коледжу 2 курсу групи К-36 на чолі з класним керівником Ониськів Наталією Богданівною.
Про свято Покрова Пречистої Богородиці,яке з давніх давен зміцнювало в душах козаків надію на опіку і заступництво Матері Божої розповіла Любов Андріївна. Завідувачка бібліотеки коледжу Перепічка Уляна Зіновіївна допомогла зазирнути до сторінок історії України, розповіла про героїчну минувшину боротьби українського народу за волю і незалежність рідної країни. Всі бажаючі змогли переглянути книжки, які присвячені героям України від найдавніших часів і до сьогодення.
Огляд літератури « Життя віддане за націю», провела Магас М., бо без минулого немає майбутнього. На викладці були представлені книги про козаків, вояків УПА, героїв АТО та сьогодення і їхню покровительку Покрову.
На завершення заходу Наталія Богданівна звернулася до студентів зі словами : «Війна вносить свої корективи у наше щоденне життя. Ми можемо змінити той чи інший формат задуманого, але це ніколи не похитне нашої віри та дій задля перемоги, бо ми на своїй, рідній землі. Дякуємо нашим захисникам та захисницям!».
Відповідальні за проведення : Лесик Л. А., Магас М. М.