Всесвітній день коктейлів – це всесвітнє свято коктейлів.

Це знаменує дату публікації першого визначення коктейлю 13 травня 1806 року. Нью-йоркський таблоїд The Balance і Columbian Repository визначили коктейль як «збудливий напій, що складається з спиртних напоїв будь-якого типу, цукру, води і гіркоти».

13 травня щорічно благодійною організацією з Великобританії Drinkaware проводиться – Всесвітній день коктейлів або Міжнародний день коктейлів (World Cocktail Day)!

Drinkaware Trust – це незалежна громадська організація, мета якої позитивно змінити суспільну поведінку і культуру вживання алкоголю, щоб допомогти зменшити зловживання алкоголем і мінімізувати пов’язану з алкоголем шкоду.

На веб-сайті Drinkaware представлені факти і інформація про алкоголь, а на сторінці Всесвітнього дня коктейлів, який проводить Drinkaware, перераховані заходи по всьому світу, в яких ви можете взяти участь. У блозі, за яким ви можете стежити, багато корисної інформації про те, як можна безпечно пити, одночасно отримуючи задоволення, а також там ви можете знайти багато рецептів різноманітних коктейлів.

Студенти Івано-Франківського фахового  коледжу ресторанного сервісу і туризму  Національного університету  харчових технологій, які навчаються за професією «Бармен»  вітають усіх професіоналів та любителів коктейлів з Всесвітнім днем коктейлів і презентують свої роботи.

 

Підготувала : викладач Галина Лилак