Сьогодні, 20 жовтня, відзначається Міжнародний день кухаря. Саме цього дня кожного року своє професійне свято відзначають кухарі та кулінари всього світу. Міжнародний день кухаря був започаткований у 2004 році з ініціативи Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств.

Професія кухаря – одна з найбільш популярних та найдавніших у світі. У Стародавньому Римі існувала муза, на ім’я Кулінарія – покровителька кухарської справи. Саме від неї і отримало назву слово “кулінарія”.

Професія кухаря розвивалася разом з цивілізацією. Перші страви виглядали як обпалені на відкритому вогні напівсирі шматки м’яса або риби. Могутня середньовічна Європа високо цінувала своїх кухарів. У Франції кухарями вищих рангів ставали лише знатні люди. У Німеччині з 1291 року шеф-кухар був однією з чотирьох найважливіших фігур при дворі.

Кухар – це не просто професія, але й цілий процес мистецтва, який панує на кухні під час приготування страв. Кропітка і душевна робота наших кухарів помітна і потрібна у всьому світі, тож не забудьте привітати своїх близьких та знайомих кухарів з їхнім професійним святом. Бажаємо кухарям, аби їхні страви ніколи не були пересоленими, а їжа ніколи не пригорала.