Вічно живе Шевченкове слово: відбувся фінальний етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Наказом Міністерства  освіти і науки від 13 травня 2020 року визначено перемложців фінального  етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Дипломом ІІІ ступеня нагороджена студентка Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ Стахів Марія (викладач української мови Зінаїда Михайлівна Ступарик)

Мабуть нема в Україні такої людини, яка б не читала віршів Тараса Григоровича Шевченка. У кожного своє розуміння його творів. Але для всіх українців Шевченко є генієм, явищем великим і вічним в історії нашої держави.

Для нашого народу — «Кобзар» не просто настільна книга. Це святі для нашої Батьківщини рядки, які не втратили свою актуальність навіть через десятки років після їх написання.

Молодь ще зі школи вивчає багатогранну творчість видатного українського митця.

А з 2010 року, дев’ятий рік поспіль проводиться  Міжнародний  мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Конкурс започаткований як щорічний загальнонаціональний захід, і добре відомий сьогодні не лише в Україні, а й за її межами. Щорічно він перетворюється на великий марафон, упродовж якого юнаки і дівчата змагаються за звання кращих знавців української мови і літератури.

Конкурс проводиться в ІV етапи  для школярів та ліцеїстів і в ІІІ етапи  для учнів закладів професійно-технічної освіти, студентів і курсантів закладів вищої освіти І-ІV рівнів акредитації.