08 лютого 2020 року на базі університету імені Короля Данила (м. Івано-Франківськ, вул. Є.Коновальця, 35) відбувся фінальний етап X Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка.   

Дипломом ІІ ступеня нагороджена студентка Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ Стахів Марія. Грамотою Івано-Франківської обласної адміністрації  департаменту освіти, науки та молодіжної політики нагороджено викладача української мови Зінаїду Михайлівну Ступарик.

Конкурс започатковано у 2011 році Указом Президента України від 30 вересня 2010 року № 928 з нагоди святкування 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря.

Це творче змагання є одним з найкращих стимулів для учнівської та студентської молоді глибоко вивчати українську мову й літературу. Про його престижність та популярність свідчать такі цифри: щорічно участь у змаганні бере понад 1 мільйон учнів 5-11 класів загальноосвітніх, вищих та професійних навчальних закладів. Загалом за роки проведення кількість учасників змагання вже перевищила 8 мільйонів. До нього також активно долучаються учні та студенти з числа українців, які проживають за кордоном. Мовно-літературні змагання щорічно відбуваються у Канаді, Молдові, Італії, Іспанії, Індії, Бельгії, Ірані, Словаччині, Білорус, Польщі, Йорданії,Туреччині.

Конкурс сприяє виявленню майбутньої плеяди митців художнього слова, дає можливість молодому поколінню ще раз звернутися до поетичного спадку Великого Кобзаря, отримати безцінний урок моральності та духовного зміцнення,  продемонструвати високий рівень своєї творчості, а також сприяє розвитку інших мов в Україні.