XIV Міжнародна виставка-ярмарок високоякісних товарів та продуктів харчування “EKOGALA”, яка проходила протягом 6-7 грудня 2019 року в польському Жешуві у виставково-конгресному центрі G2A Arena Підкарпатського воєводства в Ясьонці, – це презентації, конференції, дегустації, шанс поповнити знання про продукти найвищої якості, пошук постачальників та покупців, реклама своїх товарів, а також можливість взяти участь в майстер-класах від професійних шеф-кухарів та вдосконалити кулінарне мистецтво.

Діяльність міжнародної виставки продуктів харчування найвищої якості  спрямована на розвиток органічного землеробства в Підкарпатському воєводстві.

Під час ярмарку відбувся Кулінарний конкурс, в якому взяли участь студенти навчальних закладів ресторанного напрямку з різних країн. Головним партнером конкурсу та підтримки є  Компанія ПРИМАТ, а суддями – шеф-кухарі кращих готелів і ресторанів Жешува. 

Серед фіналістів, які змагалися в кухарському мистецтві, були і студенти Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ Дорошенко Андрій та Висоцький Олександр.

Конкурс такого роду стимулює інтерес до європейських кулінарних традицій та ф’южн-кухні, пропагує використання натуральної сировини та традиційних методів виробництва.

Такі відповідальні змагання дають можливість студентам різних країн продемонструвати свої досягнення і спробувати застосувати набуті знання на практиці, підвищують рівень освіти та розвивають професійні навички.

Це прекрасна можливість поширення сучасної форми вдосконалення професійної майстерності, що поєднує кулінарні традиції та сучасні методи. Дух змагання заохочує пошук ідей, а також стимулює кулінарне натхнення.

Конкурс дає уяву про принципи естетики, гармонії, оформлення у кулінарному мистецтві, допомагає перетворити обрану професію в пристрасть.

Наші студенти під керівництвом досвідчених викладачів та майстрів виробничого навчання довго і наполегливо готувались до змагань. Не стримували свою  фантазію та поєднували її з досвідом Ганна Зіновіївна Пйонтко, викладач кулінарних дисциплін, старший майстер Раїса Петрівна Здельник та майстер виробничого навчання Уляна Володимирівна Драгинич.

А для студентів конкурси такого роду – це незабутній досвід у змаганні з польськими, українськими і словацькими колегами, а також можливість познайомитись з європейськими кулінарними школами.
Наші студенти  показали  високий рівень професіоналізму, доклали максимальних зусиль, щоб здобути перемогу. А конкурсне завдання було досить складним: приготувати за 70 хвилин 8-десертів і 8- основних страв з качиної грудки, все  вчасно закінчити і подати якісні та смачні страви, виготовлені з виключно екологічно  чистих продуктів.
Результат був нагородою за наполегливу працю та конкурсні переживання – ІV місце в міжнародних змаганнях багато про що говорить! 
 Вітаємо переможців та всіх, хто долучився до підготовки до конкурсу!!!