Цікавою в професійному плані та важливою для навчання груп кулінарного напрямку ХТ-21 і КОБ-30 виявилася екскурсія до найсучаснішого ресторану Івано-Франківська OMNIVORE (Nadiya Palace).

Більше – за посиланням https://nadiyapalace.com/restoran/
Її організували та провели викладачі коледжу Олеся СТАХІВ та Надія ОЛІЙНИК.
Студенти з захопленням спостерігали за роботою відкритої кухні:
    • приготуванням сучасних страв перед відвідувачами, в тому числі, страв на вогні,
    • на власні очі побачили, як можна використовувати і поєднувати національні та екзотичні продукти.

Відкрита кухня – це популярний тренд у сучасному дизайні інтер’єру.

Заклади з відкритою кухнею – це особливий вид ресторанних закладів, які не тільки готують смачні страви, а й надають своїм відвідувачам надзвичайну розвагу. Тут ви зможете спостерігати за кулінарної магією шеф-кухаря. Прямо перед вашими очима набір з декількох продуктів перетворюється на смачну страву, яку ви тут же можете скуштувати.

Подібний формат приготування їжі створює особливі довірливі відносини між відвідувачем і закладом, завдяки чому ви знову і знову будете сюди повертатися.

За допомогою спеціальної організації робочого процесу всього персоналу ресторану з відкритою кухнею відвідувач завжди бачить, з яких продуктів готується його їжа.

Це дозволяє не тільки з цікавістю спостерігати за процесом, а й навчиться кільком трюкам у майстрів кулінарного мистецтва.

А завдяки оформленню залу закладу в світлих і теплих тонах, з використанням великої кількості прозорих поверхонь, від очей користувача ніщо не сховається.

До того ж для закладів з відкритою кухнею висуваються підвищені санітарні вимоги. Це додатково підвищує якість обслуговування і приготованої їжі.

Для більшої зручності клієнтів в таких закладах часто використовується острівна організація простору.

Це передбачає, що кожен столик є не тільки місцем розміщення відвідувачів, але і повноцінною кухнею, за якою кухар влаштовує невелике шоу для клієнтів.

Якщо більш детально говорити про шоу, то для їх проведення відбираються не просто хороші кухарі та офіціанти, а ті що володіють артистичним талантом.

Можливість спілкуватися з кухарем, що готує вашу страву, спостерігати за всім процесом і коригувати його під свої побажання, а також чудове шоу, яке супроводжує весь процес приготування їжі, робить заклади з відкритою кухнею обов’язковими для відвідування. 

Студенти оцінили та обговорили переваги і недоліки застосування такого способу приготування їжі.

Звичайно, комфортно і зручно насолоджуватися спогляданням за приготуванням їжі в колі сім’ї, разом з дітьми.
Відкрите планування дозволяє природному світлу проникати в усі куточки приміщення, відсутність стін створює відчуття простору, що особливо підходить для невеликих приміщень.
Але разом з тим для уникнення поширення запахів, що виникають під час приготування їжі, необхідна якісна вентиляція.

Тому при плануванні облаштування відкритої кухні дуже важливо враховувати всі “за” і “проти”, розуміти , з якими проблемами прийдеться зіткнутися.

Всі ці питання якраз і активізувала ця екскурсія.
Велика подяка адміністрації фірми ‘’Надія’’ : Роману Королю та адміністратору Андрію за змістовну, пізнавальну та мотиваційну екскурсію.

5 секретів успішної реалізації ідеї відкритої кухні