Під час навчальної практики студенти 1 курсу спеціальності “Готельно-ресторанна справа” відвідують з екскурсією провідні готелі нашого міста:
Готель NADIYA PALACE(Nadiya Palace) та Optima Collection Парк Готель(Оптіма Парк Готель).
Як описує Booking, Optima Collection Парк Готель має  безкоштовний Wi-Fi, сауну та цілодобову стійку реєстрації гостей.
Він розташований в Івано-Франківську, лише за 5 хвилин ходьби від центру міста.
У кожному номері Optima Collection Парк Готель Івано-Франківськ є телевізор, міні-бар і робочий стіл. До послуг гостей окрема ванна кімната.
У ресторані подають страви європейської та української кухонь.
На території облаштовано дитячий майданчик і надаються напрокат велосипеди.
Головний міський парк і озеро Івано-Франківська розміщені лише за 200 метрів від готелю.
Замок Потоцьких розташований за 2 км від готелю, а Воскресенський собор – за 1,5 км. Відстань від Optima Collection Парк Готель  до міжнародного аеропорту Івано-Франківська та центрального залізничного вокзалу Івано-Франківська становить 3 км. За додаткову плату надаються послуги трансферу.
Щодо NADIYA PALACE  вказано, що ред зручностей варто відзначити ресторан, спільний лаунж і обслуговування номерів, а також безкоштовний Wi-Fi на всій території готелю. До послуг гостей цілодобова стійка реєстрації та банкомат.
У Nadiya Palace гостям надаються номери з кондиціонером і такими зручностями, як робочий стіл, чайник, холодильник, міні-бар, сейф, телевізор із плоским екраном та окрема ванна кімната з душем.
Кожна ванна кімната – з безкоштовними туалетно-косметичними засобами. Деякі номери мають терасу, а з вікон інших номерів  відкривається красивий вид на місто.
У Nadiya Palace кожен номер укомплектовано постільною білизною та рушниками.
Гостям Nadiya Palace пропонують такі варіанти сніданку: “шведський стіл” або континентальний. Працівники стійки реєстрації володіють  англійською та українською мовами і нададуть гостям практичні інструкції про околиці готелю.

Це місце розташування особливо подобається парам – вони оцінили його на 9,9 для поїздки удвох.

Чому практика важлива?

Практика – це не тільки навчальний процес, а й можливість пізнавально провести час, оглянути різні підрозділи готелів, поспілкуватися з персоналом, дізнатися актуальні тенденції сфери гостинності.
Та найважливіше те, що це шанс отримати ще більше мотивації розвиватися та формувати в собі професіонала готельної справи.

Навчальна практика для студентів спеціальності “Готельно-ресторанна справа” відіграє особливу роль у їх професійній підготовці.

Давайте розглянемо це докладніше:

  1. Мета практики:

Навчальна практика:

  • Допомагає студентам закріпити теоретичні знання, отримані на лекціях, та розвинути практичні навички.

Виробнича практика:

  • Забезпечує можливість працювати в реальних умовах готельно-ресторанного бізнесу, вивчати процеси обслуговування та управління.

Студенти в реальних умовах вивчають організацію обслуговування, методи і форми обслуговування, а також особливості роботи з різними контингентами споживачів.

Контроль та звітність:

  • Студенти складають звіт про практику, в якому описують свою діяльність, отримані навички та висновки.
  • Захист звіту допомагає перевірити рівень засвоєння матеріалу та вміння студента.

Усе це допомагає підготуватися до реальних викликів готельно-ресторанної індустрії та розвивати необхідні навички для успішної кар’єри.