В рамках декади циклової комісії загальноосвітніх та гуманітарних дисциплін 15.03.2024р. проведено відкрите практичне заняття з дисципліни «Основи психології» в групі ГО-9 (Готельне обслуговування) «Корпоративна культура та професійна етика менеджера готельного підприємства».

Викладач Леся САВЧУК наголосила, що якість в готельному бізнесі – це репутація, гарантія конкурентоспроможності та популярності закладу.

У індустрії гостинності в цей час велика потреба в людях, які люблять і уміють обслуговувати інших. Робота готелю прямо залежить від діяльності його працівників. Тому особливо важливо, щоб кожний співробітник розділяв принципи корпоративної культури, прийнятих на підприємстві. Для всіх компаній, які працюють у сфері обслуговування, пріоритетом номер один є співробітники, орієнтовані на роботу з гостями.

Студенти, завдяки вдалим практичним завданням, на занятті засвоїли, що дотримання корпоративної культури, ввічливе, привітне обслуговування та професійні знання – ось той золотий стандарт, який необхідно культивувати.

ВПЛИВ ПСИХОЛОГІЧНИХ ЧИННИКІВ НА ОРГАНІЗАЦІЮ ДІЯЛЬНОСТІ ГОТЕЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА (Детальніше)
Розуміння психології споживачів в готельному бізнесі – це важливий фактор , від якого залежить робота готелю.

Чинники, від яких залежить вибір саме вашого закладу клієнтом:

  • Перше враження: 

Психологічний аспект грає важливу роль ще до того, як гість зайде в готель. Якщо веб-сайт готелю надає відчуття комфорту і легкості, це може привернути більше гостей. Кольорова палітра, фотографії та дизайн веб-сайту створюють перше враження, яке може визначити рішення гостя.

  • Репутація: 

Відгуки та рейтинги інших гостей грають ключову роль у виборі готелю. Інтернет робить інформацію про готелі більш доступною, тому споживачі довіряють відгукам своїх ровесників більше, ніж рекламі.

  • Психологія цін: 

Ціноутворення може бути складним процесом. Люди не завжди вибирають найдорожчий або найдешевший готель. Вони розглядають вартість у поєднанні з іншими факторами, такими як якість, локація та інші послуги.

  • Емоційний зв‘язок: 

Готель, який створює емоційний зв’язок з гостем, може стати першим фактором. Це може бути пов’язано зі спогадами або певною атмосферою, яка привертає гостя.

  • Зручність: 

Зручність для клієнта включає в себе такі фактори, як

  • зручність розташування,
  • наявність безкоштовного Wi-Fi,
  • сніданок включено в вартість,
  • та інші послуги, які полегшують подорож і роблять її більш приємною.

Розуміння психології споживачів в готельному бізнесі є важливим аспектом, який може допомогти керівникам готелів привертати та утримувати гостей. Тільки завдяки ретельному аналізу та розумінню цих факторів готельні бізнеси можуть просуватися вперед у світі зростаючої конкуренції та задовольняти потреби сучасних мандрівників.