Для студентів коледжу спеціальності «Готельне обслуговування» дуже важливим елементом навчання є екскурсії до готелів, під час яких вони можуть на власні очі побачити те, що вивчали на теоретичних заняттях.
Реконструйований готель “Дністер” (Hotel “Dnister” art residence) вже вкотре гостинно запрошує наших студентів та викладачів, надаючи можливість побувати в своїх номерах, ресторанах та барах, щоб поспостерігати за роботою співробітників готелю, впевнитися, чи професія вибрана вірно.
Викладачі Володимир ХРАБАТИН та Надія БУЧИНСЬКА разом зі своїми групами нещодавно також побували в “Nadija Palace”(Nadiya Palace)
Саме цей готель поєднав у собі найсучасніші технології, любов і привітність персоналу, культурну спадщину міста та історичні таємниці.
OMNIVORE – це затишне і водночас святкове місце, де можна відчути себе зворушеним і зануреним в атмосферу любові до гастрономії, природи та мистецтва.
Цікаву екскурсію провели працівники поверхами готелю, розповіли про хід реконструкції.
Студенти оглянули номерний фонд готелю (тут є 50 номерів, і у частині з них вже завершений ремонт) , SKY BAR, ресторан OMNIVORE.
Номери з сучасним дизайном, облаштовані ліжками розміру “king-size”, зручними меблями, ретельно підібраними елементами інтер’єру та душовими кабінами з тропічним душем.
 
Меню подушок дозволяє гостям обрати свою для ідеального сну.
Вікна виходять в історичний закритий внутрішній дворик, прекрасна шумоізоляція.
 
Номери готелю – це поєднання стилю та класики.
 
Студенти коледжу вдячні за можливість побувати в першому 5-зірковому готелі нашого міста, а викладачі надіються на плідну подальшу співпрацю з практичної підготовки наших здобувачів освіти.

«Дністер»— готель та історична пам’ятка національного значення у центрі Івано-Франківська.

Розташований поблизу історичної частини міста, на розі вулиць Січових Стрільців, 12 та Тараса Шевченка, 1.

Будинок готелю «Австрія» побудовано за проєктом архітектора Фредерика Януша та відкрито 1 травня 1914. На той час це був один із найкращих готелів у місті. В будинку розмістилися готель, ресторан, кінотеатр, крамниця та було упорядковано житлові квартири. Розподіл будівлі на дві частини — готельну і житлову — був фірмовим стилем творця, проте сама будівля складала єдине ціле. За архітектурно-пластичним вирішенням будинок належав до раціоналістичної течії пізнього модерну.

Ось як описує архітектурну привабливість споруди підриємець та письменник Ростислав Шпук: «У її „передвоєнному“ фасаді відчутний військовий шик строгої аксельбантності, це будинок-генерал: вертикальні смуги пілястрів кольору стриманої непоказної крові недаремно схожі на лампаси вищої парадної форми. Але найцікавішим є „поєднання Чикаго з Віднем“ з її стрімкістю вгору і „чиказькими вікнами“ — призматичними трапецієподібними еркерами, всі грані яких засклені для більшої проникності світла. І раптом поряд з цією тривожною організованістю на фасаді— кобальтово-кольорові майолікові глазуровані медальйони, що повертають глядача до віденської музичної легковажності.»

Назви змінювалися відповідно до часу, спочатку кам’яниця звалася «Австрія», від 1919 до 1939 («за Польщі») готель мав іншу назву— «Варшава», після 1944 року — «Спартак», а вже з 1960 — «Дністер». У часи ЗУНР готель отримав нову назву — «Одеса».

У цій будівлі 3 січня 1919 року під час засідання Української Національної Ради ЗУНР був схвалений історичний Універсал про Злуку з Українською Народною республікою (УНР). Тут проживали президент Ради Євген Петрушевич, голова Державного секретаріату Сидір Голубович, а також зупинялись Михайло ГрушевськийСимон ПетлюраВолодимир ВинниченкоЄвген Чикаленко.

Цікаві факти

  • На місці будівлі готелю, наприкінці XIX ст. — на початку XX ст., стояв давній двоповерховий готель «Центральний».
  • 3 січня 1919 тут підписали Акт Злуки між Українською Народною Республікою (УНР) та Західно-українською Народною Республікою (ЗУНР).
  • У 1920 тут також діяло видавництво «Бистриця», яке видало в серіях «Дитячі читанки», «Бібліотека для української молодіжі», ілюстровані казки, оповідання, коротку історію України та інше.
  • Живий ланцюг розпочинався від дверей цього будинку. 21 січня 1990 майже три мільйони людей взялися за руки, з’єднавши Івано-ФранківськЛьвів та Київ у день 71-річниці Злуки УНР і ЗУНР.
  • Одна з перших споруд у місті, яка зведена каркасно-монолітним способом.
  • Будинок мав статус пам’ятки містобудування та архітектури місцевого значення (охоронний номер 354-ІФ).

Детальніше – у Вікіпедії