1 жовтня в Україні відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Проте цей день багатогранний, бо 1 жовтня ми відзначаємо і День українського козацтва, і День вояків УПА, і День захисника України.

4 жовтня на честь свята чудову програму демонстрували студенти коледжу. Присутні мали можливість познайомитися з історією християнського свята, звичаями та традиціями українського народу, героїчними сторінками нашої Вітчизни, адже славне українське козацтво та вояки УПА пов’язували свої бойові подвиги з Пресвятою Богородицею, яка була заступницею і покровителькою у їх звитягах.

На святі звучали козацькі, повстанські пісні та поетичні твори, які прославляють наших славних захисників у нелегкий час боротьби з російськими загарбниками й спонукають кожного українця шанувати і берегти рідну землю.

Впевнені, що цим святом завжди битиметься серце наших молодих поколінь, адже для нас Покрова – це сила та стихія любити та оберігати свою державу, це вогонь свободи та духовності, який не згасає від утисків протягом століть, а навпаки ще більш роздмухується ворожим вітром та завжди запалює серця все нових поколінь та синів вічної молодої України.