?  З давніх-давен Різдво Христове – не лише величний спомин, а й найпевніший шлях до спасіння роду людського. Для кожної людини, свідомої свого призначення у світі цьому, сутність Різдва є, щонайперше, ствердженням правдивої віри та світлої радості, очищенням душі, як і надією на життя вічне. І, водночас, пошуком одвічної Божої любові, що є найсвятішою благодаттю для усіх.

? У нас, в Україні, магія різдвяних днів нерозривно пов’язана і з численними традиціями, серед яких одне з найважливіших місць займають колядки та різноманітні святкові віншування. Коляда, переходячи з покоління в покоління, є отим чистим джерелом, яке наповнює людські серця щедрістю і добротою.

? З метою популяризації різдвяних звичаїв та традицій Карпатського регіону, 24 грудня 2021 року у ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму Національного університету харчових технологій» за ініціативою Студентської Ради проведено виставку-презентацію «Святий вечір, добрий вечір».

        

? Студенти та педагоги з великим задоволенням долучилися до святкування та поринули у цю різдвяну казку. Кожна студентська група презентувала свій святковий стіл, який красувався 12-ма стравами – різдвяними смаколиками з Богородчанського, Надвірнянського, Яремчанського, Верховинського, Коломийського, Рогатинського, Косівського, Тлумацького районів Івано-Франківської області. Презентація різдвяних страв супроводжувалася колядками та віншуваннями.

? Студенти та викладачі вразили несподіваним виконанням найвідоміших українських колядок.

? Учасники святкового дійства не тільки познайомилися з традиціями приготування до Різдва в різних куточках Прикарпаття, а й скуштувати страви , що готують на Святвечір.

Христос народився! Славімо його!