Сьогодні по-справжньому величний день – свято знань, яке зібрало  молоде покоління українського народу, що зробило всій вибір навчатися в Івано-Франківському  коледжі ресторанного сервісу і туризму Національного університету харчових технологій.

Серед багатьох традицій, що склалися в нашому закладі, є одна з найповажніших! А саме: щороку, у вересні, сотні першокурсників посвячуються у багаточисельну сім’ю учнів та студентів коледжу ресторанного сервісу і туризму.

З давніх-давен відома істина – без наукових знань дорога до прогресу закрита. А дорога ця складна і прекрасна, бо ж як приємно усвідомлювати, що ти став освіченим і впевненим у житті. Символічно, що сьогодні ключ до знань нам дарують історичні особи, імена яких є втіленням державотворення, науки та просвітництва. На наше святкування прибула велика княгиня Ольга, яка стала на чолі держави – Київська Русь. Протягом 19-ти років вона правила державою, яка прийняла Християнство і процвітала економічно!

Знання…. Тернистий шлях до їх вершин. Та людство з давніх-давен прагнуло пізнати цей невідомий світ… Серед світочів української національної культури і освіти – наші славні предки, засновники української держави – київські князі Володимир Великий, Ярослав Мудрий, Ярослав Осмомисл, Данило Галицький!

Також, фундатори і засновники освіти – Костянтин Острозький, Петро Могила, відомі діячі культури і мистецтва – Дмитро Бортнянський, Микола Лисенко, Денис Січинський, Лесь Курбас, Микола Леонтович, відомий в усьому світі геній українського народу Тарас Шевченко, письменники і поети – Леся Українка, наші прославлені галичани – Іван Франко, Василь Стефаник, Лесь Мартович, Марко Черемшина.

 Це люди, які палко вірили в те, що українці стануть високоосвіченою нацією серед цивілізованих народів світу. Імена цих людей, як багатьох інших славетних синів та дочок українського народу, повинні запалати для вас, дорогі першокурсники, яскравим факелом, який би освітлював вашу дорогу до Храму науки і знань!

Вітаємо наших першокурсників – студентів коледжу ресторанного сервісу і туризму! Будьте вірні обраній справі. А доля подарує Вам людське тепло та щиру вдячність.

Хай доля щаслива в життя вам вплететься!

Хай сонце із неба вам щиро сміється!

Хай радість завжди вам річкою ллється!

Хай просто по-людськи вам добре живеться!