16  вересня 2019 року в  Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулася цікава та пізнавальна зустріч з фахівцем своєї справи, людиною, яка прагне змінити філософію харчування в школах України, переможцем “Майстер-шеф”, Євгенієм Клопотенко.

Кулінарний експерт розповів про  власний сайт рецептів «Якщо ви любите готувати, відкривати для себе нові смаки, хочете, щоб ваші страви стали ще смачнішими, то цей сайт саме для вас. Всі рецепти, які ви знайдете тут, перевірені особисто мною і я сподіваюсь, що вони сподобаються і вам. Мені хочеться, щоб ви змінили своє ставлення до їжі та її приготування, адже для того, щоб зробити смачну страву, необов’язково потрібні дорогі продукти та складні кулінарні техніки, достатньо трохи фантазії та мінімальних навичок. Впевнений, що мої ідеї та поради обов’язково допоможуть вам зробити своє харчування цікавим і смачним».

А ще,  поговорили про гастрономічні звички, що їх формує, чи можна їх змінити і взагалі, що лежить в основі нашого сприйняття певних страв. Євген постійно проводить експерименти з їжею і знає, наскільки це захоплююче і корисно,  і готовий ділитися цими знаннями.

На даний час Євген Клопотенко займається проектом про нове шкільне харчування, а саме його робота над тим, щоб  покращити культуру харчування у школах України.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, затвердила розроблений ним рецептурний збірник для шкільних їдалень. Зараз за збірником Клопотенко готують понад 2000 шкіл.