Відповідно до наказу МОН України № 1274 від 20.11.2018 р. «Про проведення Всеукраїнських олімпіад та конкурсів серед студентів ВНЗ І-ІІ р. а. у 2018-2019н.р.» Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ визначено як базовий для проведення ІІ-го Всеукраїнського етапу Всеукраїнської олімпіади серед студентів ЗВО, який відбувся в 23-24 травня в Національному університеті харчових технологій м.Київ, зі спеціальностей «Харчові технології», «Готельно-ресторанна справа» (спеціалізації «Готельне обслуговування», «Ресторанне обслуговування» та «Виробництво харчової продукції»).
Для участі у Олімпіаді до університету завітали 58 студентів із освітніх закладів всієї України.
Під час урочистого відкриття ІІ-го етапу Олімпіади, що відбулося 24 травня, учасників привітали голова журі – завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції НУХТ, к.т.н., доцент Олександра Нєміріч і члени журі – к.т.н., заступник декана з навчальної роботи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віта Цирульнікова, доцент кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран, фахівець Інституту інноваційних технологій та змісту навчання МОН України Марія Литвин, доцент кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування Одеської національної академії харчових технологій Алла Салавеліс, голова циклової комісії харчових технологій Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ Ганна Пйонтко, голова циклової комісії технологічних дисциплін ДВНЗ «Рівенський коледж економіки та бізнесу» Анна Сухецька та викладач спецдисциплін Вінницького торгово-економічного коледжу КНТЕУ Марина Бондар.
Після урочистого відкриття ІІ етапу Олімпіади, її учасники приступили до виконання конкурсних завдань, що складалися з тестової частини і творчого завдання. Конкурсантам роздали завдання, на виконання яких студентам були надані три години.
Щойно спливли три години, відведені на виконання завдань, до роботи приступили журі Олімпіади. Ретельно перевіривши конкурсні роботи, журі винесло свій вердикт. Отже, переможцями Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст», у 2019 році стали:
зі спеціалізації «Готельне обслуговування»:
І місце – Дмитро Панчук (Державний вищий навчальний заклад «Рівненський колеж економіки та бізнесу»)
ІІ місце – Марія Окун (Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ)
ІІІ місце – Катерина Алійник (Коледж економіки і технологій Чернігівського національного технологічного університету).
зі спеціалізації «Ресторанне обслуговування»:
І місце – Надія Попович (Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ)
ІІ місце – Олександра Махиня (Криворізький державний коледж туризму та готельного господарства)
ІІІ місце – Сергій Римарчук (Київський державний коледж туризму та готельного господарства) і Катерина Неверова (Коледж ресторанного господарства НУХТ)
зі спеціальності «Харчові технології» – спеціалізації «Виробництво харчової продукції»:
І місце посіла Оксана Шевчук (Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ)
ІІ місце Юлія Кіщенко (Вінницький торговельно-економічний коледж КНТЕУ), Ольга Швечкова (Рівненський коледж економіки та бізнесу)
ІІІ місце вибороли Ольга Гораш ( Камянець-Подільський коледж харчової промисловості НУХТ), Ірина Ніколенко (Маріупольський коледж Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського), Іван Мартиненко (Коледж ресторанного господарства НУХТ) та Максим Головатенко (Криворізький коледж економіки та управління ДВНЗ КНЕУ ім.В.Гетьмана).
Крім того, всі студенти були нагороджені грамотами за участь в Олімпіаді, а окремі роботи відзначені грамотами за креативні ідеї, за нестандартне мислення, за глибокі теоретичні знання, за творчий підхід у вирішенні завдань тощо. Також подяками організаторів були відзначені члени журі.
Вітаємо переможців, бажаємо успіхів їм і учасникам Олімпіади.