З радістю повідомляємо, що 35 студентів з Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ під керівництвом майстра виробничого навчання Наталії Віхоть вирушили на літню виробничу практику до сонячної Болгарії, місто Обзор!
 
Студенти матимуть унікальну можливість працювати в одному з найкращих готелів мережі Ріу, де вони зможуть застосувати свої знання на практиці, підвищити професійні навички та отримати незабутній досвід.
Наші студенти працюватимуть в різних відділах готелю, включаючи обслуговування в ресторанах, роботу на рецепції та управління заходами.
Це чудова можливість для них дізнатися більше про гостинність та туристичний бізнес у міжнародному середовищі.
Бажаємо нашим студентам успіху та нових досягнень!
Ми з нетерпінням чекаємо на їхні історії та враження з цієї подорожі.

RIU Hotels & Resorts – це іспанська мережа готелів, заснована сім’єю Ріу як невелика туристична фірма в 1953 році.

Вона була заснована на Майорці , Іспанія , і на 49% належала TUI і керувалася третім поколінням сім’ї.

У травні 2021 року сім’я Ріу повернула повне володіння компанією.  

Діяльність компанії зосереджена на секторі курортних готелів, і понад 70% її закладів пропонують послуги «все включено».

Відкривши свій перший міський готель у 2010 році, RIU розширила асортимент своєї продукції власною лінійкою міських готелів під назвою Riu Plaza.

У прес-досьє RIU за 2020 рік повідомляється, що у нього було 98 представництв у 19 країнах (окрім запланованої RIU Plaza в Лондоні ), 31 270 співробітників і 4,9 мільйона клієнтів

RIU Hotels & Resorts — це іспанська  мережа готелів, заснована родиною Ріу як невелика туристична фірма в 1953 році, першим готелем був Riu San Francisco на Майорці.  

Мережею готелів і курортів RIU все ще керує третє покоління сім’ї Ріу. 

У 2011 році RIU Hotels & Resorts запустили нову лінію міських готелів Riu Plaza. Вони розташовані в центрі великих міст і обслуговують як ділових мандрівників, так і туристів. RIU має готелі в Іспанії, Португалії, Ірландії, Німеччині, Болгарії, Туреччині, Тунісі, Марокко, США, Мексиці, Ямайці, Багамах, Арубі, Коста-Ріці, Домініканській Республіці, Панамі, Кабо-Верде, Маврикії, Сен-Мартін, Сенегал, Об’єднані Арабські Емірати та Шрі-Ланка (2016). 

Це 30-та найбільша мережа готелів у світі згідно з рейтингом журналу Hotels 2014.

Невелике містечко Обзор розташоване між Варною (60км) та Бургасом (60км). Обзор є тихим і красивим морським курортом з чудовими та просторими пляжами, спокійним морем, свіжим гірським повітрям та красивими околицями.

Він розташований в одному з наймальовничіших куточків Північного Чорноморського узбережжя, на березі затоки, що розкинулася між мисом Святого Анастаса (на північ) та підніжжям Емонської гори (на південь) – схилами Східної Стара-Планіни. Приблизно за 40 км на південь від міста знаходиться старовинне місто Несебр, а також відомий чорноморський курорт «Сонячний берег».

 Містечко пропонує затишну атмосферу та неповторний національний колорит, характерний для маленьких міст Болгарії. Численні архітектурні та керамічні фрагменти та залишки фортечних стін свідчать про його тисячолітню історію.

Обзор – це курорт, що розвивається, з кожним роком приваблює все більше туристів, які прагнуть провести свою відпустку подалі від шуму і суєти великих курортів.

Обзор пропонує всі необхідні умови для приємного відпочинку туристів.

Мальовничі вулички, що потопають у садах , аромат виноградників та стиглих персиків – створюють атмосферу комфортного дачного відпочинку.

Особливо привабливий цей курорт для сімей з дітьми, а також людей, які не люблять суєти великих курортів.

Обзор – це курорт, на якому відпочиває багато молоді.

Обзор пропонує прекрасні умови для розміщення в сімейних віллах, приватних пансіонатах, у невеликих затишних котеджах і новозбудованих готелях  сімейного типу.

Величезний вибір приватного сектора та квартир з усіма необхідними зручностями.

Інфраструктура. 

Кількість ресторанчиків, кафе, барів, бістро, магазинів не піддається обчисленню.

На вибір гостей міста пропонується величезний асортимент – виробів місцевих ремісників зі шкіри та льону, болгарських вин, свіжих овочів та стиглих фруктів.

В Обзорі чудовий базар фруктів та овочів, є також продуктові магазинчики , де можна купити смачну випічку та молочні продукти.

І досить значний фактор – невисокий рівень цін у порівнянні з великими курортами Болгарії.

Зовнішність містечка змінюється рік у рік, відкриваються нові ресторани та розважальні центри, бари з прохолодними напоями та всілякими коктейлями, побудований величезний розважальний центр – “Замок”, на узбережжі функціонують різні водні атракціони, водні лижі та водні мотоцикли, прокат катамаранів.

Рекомендації
Невелике селище, досить молодий курорт. Місцевість – степова, зелені мало. В основному готелі економ класу.

Ціни невисокі. Крім готелів пропонуються приватні апартаменти та приватний сектор.