🍹 Чи любите ви змішані напої? Якщо так, то чи задумувались ви як їх готують?
🍸 А наші студенти ресторанного напряму не тільки знають, але і вміють задовільнити найвибагливішого гостя бару чи ресторану.
🍹 Так під час декади циклової комісії готельно-ресторанного напрямку на базі коледжу молода майстриня виробничого навчання Вікторія ШТУРМАК за допомогою студентів групи РО-10 провела майстер-клас з приготування коктейлів різними методами для учнів груп коледжу.
🔹 Учні мали можливість спостерігати за процесом приготування коктейлів, отримали нові знання, змістовні відповіді на численні запитання.
🔹Студенти групи РО-10, а саме ХРОМЕЙ Назар, ФРАНЧУК Володимир, КУРТЯК Максим та ПРОКОПІВ Віталій вміло демонстрували свою майстерність в барменській справі та приготували такі коктейлі:
🖇 «БЕЛІНІ» – коктейль приготовлений методом СТІР.
Венеціанський коктейль белліні: класичний рецепт | Блог Мetro
Що таке метод приготування коктейлів СТІР? У перекладі з англійської мови «стір» означає «розмішувати, змішувати» і є найбільш витонченим способом готування. Для даної техніки потрібна змішувальна склянка, яку охолоджують завчасно. В неї вливають всі компоненти напою, що легко змішується, наповнюють льодом до 2/3 обʼєму і розмішують барною ложкою, обертаючи кубики льоду по колу.
🖇 Молочний шейк «ОРЕО» приготовлений методом бленд.
Милкшейк «Орео» — Zira.uz
БЛЕНД – це техніка готування коктейлю в блендері. Це пристрій, який здатний подрібнити великі шматки практично будь-якого продукту, який вам потрібен для створення напою. В основному ця тактика змішування годиться для тропічних фруктових коктейлів, смузі і молочних напоїв.
🖇«ЯБЛУЧНИЙ РОМ КУЛЛЕР» приготовлений методом БІЛД.
Яблочный ром кулер. Состав, проверенный рецепт и фото коктейля Яблочный ром кулер — Inshaker
3 англійської мови це слово перекладається як «будувати». Тут все гранично просто: всі компоненти напою потрібно влити в келих, в якому його будуть подавати. Ця техніка дуже поширена при приготуванні коктейлів long drinks і шотів.
🖇 АВТОРСЬКИЙ коктейль «КАРАКАНДА» – приготований методом ШЕЙК. У чому полягає базова суть прийому шейкинг? Вона полягає не тільки в охолодженні і ретельному розмішуванні складових, але і в розведенні напою. Дуже важливо грамотно розбавити коктейль: якщо взяти мало льоду, він вмить розтане і сильно розбавить напій. Тому шейкер прийнято наповнювати на 2/3 обʼєму, а компоненти заливати на лід від менш міцного до більш міцного.
‼ Отож, якщо є бажання оволодіти технікою приготування коктейлів, то вам до нас!