Свята – особливий період, який подобається всім людям.

Багато хто замовляє для урочистостей столи в закладах ресторанного обслуговування. Тому  для фахівців цієї галузі дуже важливо знати правила сервірування і вміти створити відповідну до тематики свята атмосферу.

Сервірувати стіл потрібно так, щоб він мав привабливий вигляд , щоб на ньому було все необхідне і нічого зайвого. За красиво накритим столом виробляється як культура споживання їжі, так і культура спілкування людей, тому сервірувати стіл бажано щодня, а не лише на свята чи для зустрічі друзів.

Вчені довели, що візуальне сприйняття має важливе значення, тому можна зробити висновок про те, що для людини однаково важливими є і смачна їжа, і красиве, естетичне  сервірування, яке тішить погляд..

Сервірування — це мистецтво, яке потребує попереднього ознайомлення з усіма нюансами та постійної практики.

У нашому коледжі викладачі проводять цікаві та професійно-спрямовані практичні заняття. 

20 вересня на практичному занятті з дисципліни “Організація обслуговування в ЗРГ група КТ-20   разом з викладачем спецдисциплін Лилак Галиною Михайлівною  працювала творчо і зацікавлено.  Проведення таких практичних занять дозволяє забезпечити належний рівень формування у здобувачів освіти фахових компетентностей з профільних дисциплін, розвивати здібності до самоорганізації, здатність працювати в команді, приймати колективні рішення, вирішувати проблемні ситуації, а також виховувати в студентів почуття відповідальності за доручену роботу та любов до обраної професії.