Війна – це завжди трагедія для людей. Вона руйнує їхні домівки, відбирає життя, змушує людей жити в страху і невідомості. У такі часи особливо важлива підтримка один одного.

ВОЛОНТЕРСТВО – це один із способів допомогти тим, хто цього потребує.  Війна завжди призводить до найважчих випробувань для людей та суспільства в цілому.

Стрімко зростає потреба в допомозі для військових, цивільних жертв і всіх, хто постраждав від конфлікту.

У ці найтемніші часи на передньому фронті виникають справжні герої – ВОЛОНТЕРИ, які добровільно віддають свій час, зусилля і навіть життя, щоб підтримати тих, хто потребує допомоги.

У ВСП « Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» за ініціативи студентської ради відбулась чергова акція, спрямована на допомогу військовим.

Студенти зібрали та передали продукти харчування, теплий одяг, засоби особистої гігієни.

Надати посильну допомогу військовим – це  наш з вами обов’язок.

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

Волонте́рство, або волонте́рська дія́льність (від фр. volontaire (доброволець) → лат. voluntarius → лат. voluntas (вільне волевиявлення) → лат. volō (бажання, намір)) — добровільна суспільно корисна діяльність. Може здійснюватись і окремими людьми, і організаціями[1]

Закон України «Про волонтерську діяльність» визначає її як добровільну неприбуткову соціально спрямовану діяльність, що здійснюється волонтерами шляхом надання волонтерської допомоги (безоплатних робіт та послуг). Згідно з цим законом, волонтерська діяльність є формою благодійної діяльності і ґрунтується на принципах законностігуманності, рівності, добровільності, безоплатності та неприбутковості. Вона не включає діяльність, що здійснюється на основі сімейних, дружніх чи сусідських відносин[5].

Волонтерство є однією з форм благодійності і однією з підвалин громадянського суспільства[1]. За деякими оцінками, кожного року у світі у волонтерській діяльності беруть участь понад 100 млн осіб, і в багатьох країнах вона забезпечує 4-8 % ВВП[2]. З 1985 року щорічно 5 грудня відзначається Міжнародний день волонтера[6].

Історія волонтерства (читати тут)