Завершили навчання у коледжі здобувачі освіти, які навчалися за ваучерами від центру зайнятості за робітничою професією “Кухар”.

 Навчання адаптовано до он-лайн формату та пристосоване до осіб, які працюють.
Навчання є повністю безкоштовним.
Ваучер – це можливість отримати безкоштовну освіту, документ встановленого зразка, що дає особі право на перепідготовку, підвищення кваліфікації.
Отримати безкоштовне навчання можуть лише ті, хто вже має професійно-технічну чи вищу освіту та не перебуває на обліку в службі зайнятості.

Вимоги до кандидатів на отримання безоплатного навчання, залежно від категорій:

мінімальний вік 45 років, а максимальний – пенсійний вік (60 років для чоловіків, та 55 років для жінок). Також вони повинні мати страховий стаж (період, за який сплачувались страхові внески до ПФУ) не менший від 15 років;
звільнені з військової служби, крім строкової, або ж з державної служби у зв’язку зі скороченням штату чи за станом здоров’я. Обов’язковою умовою є не досягнення пенсійного віку та наявність вислуг не менше 10 років;
звільнені з військової служби після участі в АТО/ООС до досягнення пенсійного віку;
внутрішньо переміщені особи або люди з інвалідністю, які не можуть знайти роботу, яка їм підходить;
люди, які перебували в російському полоні чи ті, хто отримав поранення внаслідок війни.

За ваучером у ВСП “Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу та туризму НУХТ” також можна отримати:
Професію «Кухар»

  • 3 розряд – навчання 5,5 місяців.
  • Теоретичне навчання – можливо он-лайн, виробниче навчання можливе на підприємстві, де працює особа або у навчальному закладі.

Професію «Кондитер»

  • 3 розряд – навчання 6 місяців.
  • Теоретичне навчання – можливо он-лайн, виробниче навчання можливе на підприємстві, де працює особа або у навчальному закладі.