Персонал сучасних готелів зобов’язаний бути душевним, чуйним, відповідальним і розуміти англійську мову для готельного бізнесу.

 
Більше того, кухарі, офіціанти, а також працівники ресепшену також повинні володіти англійською мовою і навіть знати сленг. Англійська для готельно-ресторанного бізнесу дає величезні перспективи для фахівців у цій сфері, формуючи професійні комунікативні навички.
 
На екскурсії студенти групи КОБ-25 ознайомились з організацією роботи ресторації “Маєток”(Ресторан Маєток), удосконалили лексичні навички говоріння, навики аудіювання, підвищили мотивацію до вивчення іноземної мови.

Англійську мову, як мінімум на рівні Elementary, повинні знати абсолютно всі, хто працює в готелі чи ресторані. Але тим, хто регулярно спілкується з клієнтами, потрібно знати англійську мову на вищому рівні. Керівникам, які хочуть освоїти цю нішу бізнесу і стати гідним суб’єктом зовнішньої економічної діяльності, необхідно серйозно ставитися до підбору персоналу й обирати тих, хто пройшов курси англійської мови.

Перелічимо основні обов’язки, де без англійської мови не обійтися.

1. Спілкуватися з постійним або найманим персоналом, який говорить англійською (закордоном і у нас).

2. Для готельного чи ресторанного бізнесу знання англійської мови допоможуть працювати з іноземними партнерами.

3. Вміти правильно реагувати і вирішувати проблемні ситуації з громадянами інших країн.

4. Спілкуватися з постачальниками за кордоном за робочою необхідністю або особистим проханням постояльця.

5. Для готельно-ресторанного бізнесу вивчення англійської мови необхідно, щоб розуміти прохання про прибирання номера, замовлення їжі в номер чи у ресторані, бронювання, надання різного роду допомоги, вирішення конфліктних ситуацій і так далі.