Цього року відзначення  Дня захисників і захисниць України  було перенесено на 1 жовтня на Покрову Пресвятої Богородиці за новим церковним календарем (14 жовтня – за старим).
 
 Українські бійці дають відсіч російській агресії, в цей день ми ще раз дякували їм за стійкість та відвагу, вшанували полеглих, згадали героїв попередніх поколінь, які здобували та відстоювали свободу і незалежність України.
12 жовтня 2023 року, о 13. 00 годині, працівниками бібліотеки-філії №4 (вул. Є. Коновальця, 132-А) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, до Дня захисника та захисниць України було організовано та проведено національно-патріотичний стрій «Приречені на перемогу».
 
Учасниками заходу були студенти Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму групи М-10, керівник Храбатин Володимир Васильович.
 
В програмі заходу були повідомлення та факти про історію Дня захисників та захисниць України, перегляд відео-роликів та читання віршів.
 
Свої авторські вірші, присвячені захисникам, прочитала студентка коледжу технологій та бізнесу Ленів Софія.
 
Завідувачка бібліотекою фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму Уляна Зіновіївна Перепічка розповіла про студентів, які воюють зараз на фронтах проти російських загарбників.